Info

Odaijini Defence
Odaijini betekent zorg voor jezelf in het Japans. Defence betekent verdediging in het Engels. Odaijini Defence staat voor het opkomen voor jezelf, ofwel zelfverdediging.
Voor de naam is gekozen, omdat de meeste vechtsporten en martial arts uit Japan komen en daar zelfverdediging opgenomen is in de cultuur en levenswijze.

Waarom Odaijini Defence?
Steeds meer roept ook onze maatschappij om meer weerbaarheid en zelfvertrouwen, mede door de verharding van de maatschappij.

Het aanbod is gigantisch. Tal van Karate, Judo, Taekwon-Do en vergelijkbare scholen. Maar in de praktijk blijkt dat veel van deze scholen zich meer richten op de sport kant, dan op de zelfverdediging. Hierbij wordt vooral gewerkt aan wedstrijdsystemen en graduaties (het halen van banden) door het leren van stijlpatronen of kata’s.

Aan de behoefte om meer daadkracht en weerbaarheid te krijgen wordt vaak voorbij gegaan. Er zijn wel zelfverdediging systemen welke daar wel op gericht zijn, maar vaak gaat het er daar heel hard aan toe en dat schrikt zeker beginners af.

Odaijini Defence richt zich juist op de praktische zelfverdediging. Makkelijk te leren combinaties die effectief en efficiënt zijn.

Het aanbod

Alle lessen zijn ook als workshop of korte cursus te volgen, vraag hiervoor een offerte aan.