KidsJitsu®Panda’s, 2017, hoe het allemaal begon…

Door Jimi Ziermans op 8 July 2020
JJF Ijsselstein 2017

Foto’s uit de oude doos…

In 2017 werd de eerste KidsJitsu®Panda’s groep gestart, bij Change Fighting Academy IJsselstein. Tegenwoordig heet de club EXIST.

Ik werd in 2015 gevraagd door CFA of ik een jeugdprogramma wilde opzetten voor hun jeugd. De club bood op dat moment alleen kickboksen voor de jeugd aan en Jiu Jitsu Factory was net bij CFA ingetrokken. Ik nam de jeugd lessen kickboksen over voor de kids vanaf 5 jaar, maar gaf in Utrecht destijds ook TKD Tigers les, een zelfverdedigingsprogramma uit Engeland, ontwikkeld voor kleuters. Na twee jaar TKD Tigers gegeven te hebben, wat toch vooral roots met Taekwo-Do heeft, waar ik 1e graad zwarte band in heb, kriebelde het steeds om meer en meer BJJ (Brazilian Jiu Jitsu) toe te voegen aan de lessen en begon het KidsJitsu®Panda’s programma te schrijven.

In 2017 lanceerde ik KidsJitsu®Panda’s, het eerste programma dat speciaal voor 3 tot 6 jarige kinderen in Nederland was. BJJ werd in Nederland toen vooral nog vanaf 8 jaar gegeven. Links en rechts waren er wel instructeurs die dit wilden, maar er was geen programma. Ondertussen zijn er een heleboel scholen die het nu wel geven aan kinderen vanaf 4, 5 of 6 jaar, allemaal in hun eigen jasje. Bij CFA startte we een maand voor de zomervakantie met het programma, na de zomervakantie opende Jiu Jitsu Factory Culemborg de deuren en ook daar startte we een KidsJitsu®Panda’s groep op.

De foto’s zijn van de eerste generatie Panda’s, tijdens en na de laatste les voor de zomervakantie. ter afsluiting zijn we naar MonkeyTown IJsselstein geweest. De helft van deze groep traint nog steeds BJJ en doen mee met wedstijden, sommigen door heel europa…. Nu zijn er zo’n 20 Panda’s en 40 BJJ Kids van 6 t/m 15 jaar die wekelijks meerdere lessen bij me volgen, zowel bij EXIST IJsselstein als bij Jiu Jitsu Factory Culemborg.

Leave a reply